Firemní školení a sportovní víkend 2015

Září začalo v Syscomu plavbou zaměstnanců na výletní lodi po Jadranu. Tedy na „Moravském Jadranu“, jak server Kudyznudy nazývá Vranovskou přehradu. Při plavbě se „Syskomáci“ rozdělili na dvě skupiny. Jedna obdivovala okolní zalesněné kopce i holé skály, včetně siluety hradu Bítova, z lodní paluby a k tomu upíjela víno při řízené degustaci, ta druhá dala přednost pohybu a vyrazila do zdejší krajiny na kolech.

21. 10. 2015

Firemní školení a sportovní víkend 2015

Ovšem než se zaměstnanci firmy mohli nalodit, museli již ve čtvrtek 3. září absolvovat pravidelné firemní školení k systému jakosti. „Jestli chcete vědět přesně, čeho se týkalo školení, tak to vám můžu říct úplně přesně. Byly to věci, které souvisejí s ISO 9001 a ISO/IEC 27001,“ vysvětlil se smíchem Jaroslav Březina, který má záležitosti kvality a bezpečnosti informací ve firmě na starosti. Samozřejmě došlo také na informace o obhájení prověrky od Národního bezpečnostního úřadu na stupeň Důvěrné, certifikaci ISO i na úspěšně proběhnuvší dozorové audity.

V pátek dopoledne se školení dokončila a následoval společenský program. Tentokrát sestával ze zmíněné degustační plavby po přehradě a také z návštěvy a prohlídky zdejší hydroelektrárny, pro sportovně založené kolegy byla k dispozici kola. Někteří příznivci adrenalinu pak neodolali lákadlu zdejšího bungee jumpingu. Kdo chtěl, mohl v útulných Penzionech Gaudeo zůstat – na firemní náklady – i na víkend.

„Myslím, že tuhle akci, kterou společnost pořádá na jaře a na podzim, mají kolegové rádi,“ řekl bezpečnostní manažer Březina, jež má na starosti i její zajištění. „Odhaduji, že se zúčastní tak 70 procent zaměstnanců, což je asi maximum, kterého se dá dosáhnout. A většina zůstává i na víkend,“ dodal.

Tím, že nejde jen o školení, ale i o relaxaci a společenský program, poskytuje akce dostatek příležitosti k neformálním diskuzím o práci. „Uvolněná atmosféra tak přispívá k tomu, že se podaří obrousit řadu hran, které se v běžném provozu firmy mezi našimi kolegy vytvoří,“ dodal ke čtyřdenní akci za peníze společnosti její ředitel Kamil Bouška. Podle jeho názoru se firmě dvě takové akce firmě jednoznačně vyplatí. „Nepovažuji to za investici do školení, ale za investici do lidí a do vztahů mezi nimi,“ dodal ředitel.

Příští školení s navazujícím společenským a sportovním programem bude v únoru na Černé hoře v Krkonoších.